Coaching
Coaching-poslanstvo in pomen
Ste se znašli v življenjski situaciji, ki vam ni domača? Se zato počutite neudobno, izgubljeno, doživljate bolečino? Ker ima vsak dogodek, ki ni prijeten (prijetni dogodki običajno niso obremenjujoči) vzrok v globokih prepričanjih, miselni naravnanosti, pomanjkanju znanja in poguma, je coaching lahko učinkovita podpora tako posamezniku kot tudi skupinam.
Izvor besede coach
Beseda izhaja iz srednjeveške besede coche. Pomeni voz (nošenje, prenos), angleško a wagon, a carriage. Pomen besede je tudi danes isti. Z napredkom so se spremenila le prevozna sredstva. Če so včasih potovali s kočijo, danes potujemo z drugačnimi prevoznimi sredstvi.

Coach je torej še vedno lahko kočija, avtobus, potniški vlak ali drugo prevozno sredstvo, ki popotnika prepelje iz točke A v točko B.
Namen coachinga in coacheve vloge je, da popotniku posamezniku ali skupini popotnikov pomaga potovati »iz stanja kjer sem sedaj« in je zame nesprejemljivo, težko, boleče, v »stanje kjer želim biti«.

To je stanje, ki je zame sprejemljivo. V tem stanju imam boljše pogoje in več možnosti, da zadani cilj uresničim. Ne glede na izbrano obliko coachinga ima coaching določene začetne zakonitosti.
Prva zakonitost se glasi:
- Kaj je moj končni cilj? (kakšen želim imeti izid, kam želim priti)
In druga zakonitost:
- Kateri so podcilji, manjši postanki, procesni cilji, svetilniki, postaje, ki mi bodo v pomoč, da ves čas vem, da je moja pot prava.
Oblike coachinga, ki jih izvajamo:
- Poslovni
- Osebni
- Celostni
Namen poslovnega in osebnega coachinga
- da vas iz točke A (neželeno stanje) pripeljemo do točke B (želeno stanje). Lotimo se le tistih prepričanj, navad ali običajev, ki zavirajo realizacijo določenega cilja ali želje v prihodnosti.
Celostni coaching®
Coaching katerega namen je podpreti celotno vašo bit. V celostnem coahingu se lotimo razstrupljanja fizične, mentalne in čustvene ravni. S tem naredimo prostor novim življenjskim priložnostim. Klientu približamo tudi energijsko raven obstoja.

Cilj celostnega coachinga je ponovno najti stik s svojim bistvom, bazičnim jazom, namenom Duše. Ko živite le za potrebe drugih in nase pozabite, niste v sinhronem odnosu s svojo bitjo. Tudi obrnjena situacija na dolgi rok ne prinaša zadovoljstva.

Biti zagledan vase, verjeti, da si nad vsemi in nekaj zelo posebnega prav tako ni v skladu z notranjo bitjo. Na energijski in duhovni ravni smo prav vsi enakovredni. Ne obstajajo bolj ali manj pomembni ljudje. Obstajajo le ljudje, ki izpolnjujejo vsak svojo nalogo. Nalogo, ki je sinhrona z namenom Duše. Vsaka žoga ima dušo.

Ko žogi odvzamemo dušo okrogla oblika izgine. Lepa rdeča, bleščeča okrogla žoga v trenutku postane le plastična stvar brez imena, ki ne služi več svojemu namenu. Človek, ki ne zmore živeti svojega življenja in je prepričan, da so mu boleče in neprijetne življenjske okoliščine namenjene ali usojene, nikakor ne more zbrati dovolj energije, moči in poguma, da vzpostavi stik s svojo bitjo, prisluhne svoji Duši. Postane prazen brezobličen predmet za zadovoljevanje potreb drugih.

Namen celostnega coachinga® je vzpostaviti sinhronizacijo uma z notranjo bitjo in realnimi želenimi cilji. Pri celostnem coachingu® poleg osnovnih coaching metod uporabljamo energijsko terapijo, bioterapijo, reiki in osnovne zakonitosti Tradicionalne kitajske medicine.