Coaching

Izvajamo poslovni in celostni (holistični) coaching

Ste se znašli v situaciji, za katero ocenjujete, da bi vam prav prišla pomoč, nasvet, celostna (holistična) nevtralna podpora strokovno usposobljene osebe z izkušnjami in modrostjo? Tukaj smo za vas.

1.

POSLOVNI COACHING

 • Individualni coaching prilagojen osebi
 • Skupinski coaching prilagojen skupini (osebni razvoj vodij, osebni razvoj skupine in posameznika v skupini, prodajni coaching, telefonski coaching, itn.). Vsebino coachinga prilagodimo vašim izzivom, ciljem, napredku in željam.

V procesu poslovnega coachinga sledimo zadanemu cilju; spreminjamo, dopolnjujemo in nadgrajujemo vedenja, protokole, navade, običaje in prepričanja, ki so v podjetju domača, vendar ne prinašajo želenih rezultatov. Zaradi dolgoletnih izkušenj priporočamo več krajših srečanj z vmesnimi nalogami, ki služijo za utrjevanje, razvoj in vajo v teku procesa.

Pomoč orodij

Ko ocenimo da je potrebno, uporabimo tudi D. I. S. C. in/ali SDI®(Strength Deployment Inventory) analizo, saj nam obe orodji pomagata razumeti naravne potrebe skupine ali posameznika v njej.

Komu ali zakaj priporočamo poslovni coaching?

 • Vodjem – ker so zgled in ogledalo podjetja.
 • Skupinam – za razvoj komunikacije: osebne, prodajne, telefonske.
 • Razvoj čustvene inteligence, čuječnosti, empatije, spreminjanje prepričanj itn..

2.

CELOSTNI (HOLISTIČNI) INDIVIDUALNI COACHING

Individualni coaching je v celoti prilagojen osebi oziroma situaciji, v kateri se je znašla. V začetni fazi oseba (stranka) ročno izpolni zaupen vprašalnik, iz katerega razberemo in skupaj določimo cilj ter namen celostnega pristopa.

Za pomoč v procesu podpore posežemo po grafološki analizi pisave, ki predstavlja prstni odtis posameznika. Ko se zares zgodijo globoke notranje osebnostne spremembe, se pisava spremeni samodejno.

Ne verjamete? Preizkusite!

Ko ocenimo da je potrebno, uporabimo tudi D. I. S. C. in/ali SDI®(Strength Deployment Inventory) analizo, saj nam obe orodji pomagata razumeti naravne potrebe posameznika.

Z namenom celostne podpore (mentalna, fizična, duševna) uporabljamo tako sodobne kot tudi starodavne podporne metode kot so:
Students reading books in library
Biblioterapevtska pomoč

Z branjem izbrane literature priporočene s strani coacha (vodje programa), oseba doživi »aha momente«, uvide, ki ji pomagajo napredovati.

Pogovorna pomoč

Pogovor je lahko nekaj, čemur rečemo »mašilo tišine« (»Oh, kakšno čudno vreme je danes.«), ali pa je osredotočen, čuječ, prisoten, slišan. S pogovorom pomagamo tako, da osebo spodbujamo k lastnemu razmišljanju, jo usmerjamo k univerzalnim vrednotam, ji pomagamo »obrniti glavo« vase, v notranje neizkoriščene potenciale. Pogovorno podporo lahko opravlja le usposobljena oseba z lastnimi izkušnjami, človečnostjo, razvito empatijo, čuječnostjo in intuicijo.

Dihalne tehnike

Sprememba dihalnega vzorca spremeni možgansko valovanje. Ko ste pod stresom, slabo spite, ste nezadovoljni, depresivni, dalj časa slabovoljni, miselno zataknjeni v žalostne pretekle dogodke dihate plitko. Prevladuje delovanje simpatičnega živčnega sistema – sistema stresa. Parasimpatični živčni sistem se samodejno vklopi v obdobju počitka, spanja, veselja, notranjega miru. Ko oba živčna sistema delujeta sinhrono, čutite moč, ustvarjalnost, veselje in ste v ravnovesju. Odličen pripomoček za uravnavanje obeh živčnih sistemov so različne dihalne tehnike, ki jih uporabimo za pohitritev procesa.

female conversation
A mature couple running in the park and looking contented
Gibanje

Izposodili si bomo tujko – emotion, ki v prevodu pomeni čustvo, emocija. Ko besedo razstavimo na dva dela, dobimo e in motion. Motion pa pomeni gibati se, premakniti se. S premikanjem, katerimkoli, tudi prekopavanjem vrta, tekom, kolesarjenjem, hojo se notranje napetosti transformirajo samodejno.

Prehranjevalne navade

Ste vedeli, da naša telesa sama proizvajajo vitamine, protitelesa in bakterije, ki vas samodejno ščitijo pred zunanjimi virusi in napadalci? Vendar le pod pogojem, da telo oskrbite s hrano, ki mu ustreza. Ni res, da je vsaka hrana primerna za vsako telo. Ko pojeste hrano, ki ustreza vašemu telesu, nahranite tudi možgane. Ti so preko vagusnega živca (rečemo mu tudi klatež) povezani s črevesjem. S slabimi prehranjevalnimi navadami je teže spremeniti možgansko valovanje in posledično nabrati dovolj energije za želeno spremembo.

Bachowa esencialna podpora

Bachove cvetne kapljice je v tridesetih letih prejšnjega stoletja razvil angleški zdravnik Edward Bach. V divje raslih rastlinah je prepoznal vibracije 38 osnovnih človeških čustvenih stanj. Vsakemu od njih je pripisal ustrezno cvetno esenco. Z uporabo izbranih esenc se na energijski ravni preoblikuje osebi škodljivo mišljenje in čustvovanje. Kapljice so nežne in nimajo stranskih učinkov.

Komu celostni individualni coaching še prav posebej priporočamo?

 • Vodjem – ker so zgled in ogledalo podjetja.
 • Osebam, ki si želijo srečnega, zdravega in izpolnjujočega življenja.
 • Osebam, ki so se čez noč znašle v stiski, težavah.
 • Ljudem, ki iščejo zaposlitev.
 • Mladim ljudem, ki ne najdejo svojega smisla, poklica in veselja do življenja
 • Generacijam ali posameznikom, ki so bili deležni permisivne vzgoje
medical scientist with cannabis hemp research in medicine laboratory to make a herbal extract CBD

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke