Zgodbe naredijo pripoved zanimivo

Avtor: Alex Gregorič

Pred časom sem se peljal na sestanek v kraj, do katerega pelje samo lokalna, precej zavita cesta. Naenkrat sem bil del kolone počasi vozečih vozil. Ustvaril jo je traktor, ki je s svojim tempom vozil proti koncu doline. Prehitevati se ni dalo, zato smo se morali vsi premikati z njegovo hitrostjo. Počasi. Pravzaprav dolgočasno.

Na vožnjo za traktorjem pomislim vsakokrat, ko poslušam kakšnega dolgočasnega govornika. Sam pri sebi si rečem, tako za hec, “Glej, glej, spet ‘traktorist’ pred mano.” In prepričan sem, da tudi vi poznate tisti občutek naveličanosti, ko morate poslušati suhoparno in nedomiselno izvajanje. Pa sploh ni res, da »tako mora biti, ker je pač tema dolgočasna«.

Vsaka tema je lahko zanimiva, če jo tako naredi govornik. Ključ do bolj zanimivega izvajanja so konkretni primeri, zgodbe, anekdote, primerjave, ipd. Še bolje je, če celoten nastop zastavite kot dobro povedano zgodbo.

Vsako (dobro) izvajanje je, do neke mere, pripovedovanje zgodb. Seveda pa je tu še kup drugih pomembnih dejavnikov. Katerih?
Pridite na 2-dnevni trening ZMOREM. Ne samo spoznali, tudi usvojili jih boste. Tistim bolj zahtevnim pa priporočam tečaj CELI, od glave do pete.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Zadnji prispevki
Naša trenerka
Jasna Štamcar
Naš trener
Alex Gregorič

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke