Čarobne besede za vsako priložnost

Avtor: Alex Gregorič

V podjetju Mars Venus pomagamo tako posameznikom kot organizacijam razvijati njihove komunikacijske sposobnosti, dobre odnose, … Pogosto nam kdo reče, da želi premagati tremo, obvladati težavne ljudi, ipd. Včasih od nas pričakujejo, da aktiviramo svoje magične moči in jim z nekaj hitrimi “triki” pomagamo.

No, hitrih “trikov” ne poznam. Poznam pa veliko magičnih besed, ki imajo neverjetno moč. Poznate jih tudi vi, npr. dober dan, prosim, hvala, oprostite …

To so besede, ki vam dajo čudežno moč za odstiranje temnih pogledov, odmaševanje naglušnih ušes in odklepanje src. Vem, da ste jih tudi vi že odkrili in uporabili. Eni večkrat, drugi manjkrat.
Obstaja pa znanje o tem, kako učinkovito uporabiti tudi druge besede. Tako, da bodo imele čarobne moči. Tudi v stiku s “težavnimi” ljudmi, ali pa v stiku s sabo, ko se moramo spopasti s tremo.
Lep primer »pozabljenih« čarobnih besed je pozdrav »Dober dan!« V poslovnem svetu se je kar nekam izgubil, ko je govora o oglašanju na telefon. Pogosto slišimo samo »Haloo,« ali »Prosim,« ali »Jaaa?« No, to ni OK.

Vedno, ko se oglasimo na telefon, moramo tudi pozdraviti. Govorim o oglašanju na klice v poslovnem svetu. Potem se še predstavimo, tako bo klicatelj gotov, da je dobil želeno organizacijo.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Zadnji prispevki
Naša trenerka
Jasna Štamcar
Naš trener
Alex Gregorič

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke